Twitter-samverkan om arbetsmiljön i grundskolan

Twitter-stafetten på @Skyddsombud & @ArbetsmiljoChef fortsätter. Nu med ett lärar-skyddsombud och en rektor i grundskolan.

Tack alla twittrare som diskuterade arbetsmiljösamverkan inom bemanning med Göran Johansson, ombudsman IF Metall, och Henrik Bäckström, förbundsdirektör Bemanningsföretagen den gångna veckan.

Från måndag 19/11 är det nya gäster på skyddsombuds- och chefs-kontona på Twitter:

@Skyddsombud:
Reine Hindberg, huvudskyddsombud och grundskolelärare på Munhätteskolan i Malmö, organiserad i Lärarnas Riksförbund. Ordinarie twitterkonto: @ReineHindberg

@ArbetsmiljoChef:
Tina Tenggren, grundskolerektor på Kronan i Trollhättan, organiserad i Lärarförbundet. Ordinarie twitterkonto: @Tinate

 

Gäst-twittrarna representerar olika roller i arbetsmiljölagstiftningen. De är ombedda att twittra om det egna arbetsmiljöarbetet och att diskutera – med de ca 800 följarna och med varandra – hur man bäst samverkar för att förbättra arbetsmiljön. Men ta det inte så högtidligt. Twitter är Twitter. Opretentiöst och personligt.

Lärarnas Nyheter skriver om Tina Tenggren.

Läs mer om twitter-experimentet här. Motsvarande projekt på Facebook.

Den gångna veckans mycket upptagna gästtwittrare på @Skyddsombud & @ArbetsmiljoChef gjorde allt de kunde för att hinna twittra mellan möten, konferenser och framträdanden i medierna. Tack för att ni tog er tid att medverka i twitter-experimentet SOchef.

Temat – arbetsmiljö inom bemanning – hade svårt att konkurrera om uppmärksamheten på Twitter. Flödet dominerades av nyheter om varsel på arbetsmarknaden, om Mellanöstern och om illa valt språkbruk bland Sverigedemokraternas riksdagsledamöter.

Under veckan publicerade landsorganisationen, LO, en rapport med kritiska uttalanden om bemanningsbranschens arbetsmiljö. Henrik Bäckström, Bemanningsföretagen, bemötte påståendena med att landsorganisationens fakta var illa underbyggda. I en ordväxling med @MikaelSjoberg, generaldirektör Arbetsmiljöverket, önskade Bäckström bättre arbetsskade- och tillbuds-statistik som skulle göra det möjligt att avgöra om och i så fall var arbetsmiljö behöver förbättras. På den punkten fick han stöd av Göran Johansson, IF Metall, som också betonade behovet av samverkan mellan de inhyrande företagens skyddsombud och de inhyrda.